Dimensiune font

Teme

Stil Meniu

Cpanel
 AddThis Social Bookmark Button

VIRŞLI

 

VirsliSunt nişte cârnăciori aşa, subţiri şi mai roşii. Pe la noi se fac cei mai renumiţi la Sălaş şi la Brad. La Sălaş se coc şi după aceea se afumă şi poţi să-i mânci şi cruzi da şi opăriţi sau pe grătar. La Brad, se  mâncă opăriţi.

Reţeta îi secretă, da tot am aflat noi câte oarece. Virşli se fac din carne de oaie şi de capră. Carnea să spală bine, bine, în apă rece de la fântână, după aceea se toacă  şi să pune la beci, la frig, vreo 2-3 zile. Când o scoţi o mai toci aşa, mai mărunt, cu maşina şi o frămânţi cam un ceas, apoi se pun şi condimentele: sare, piper, usturoi tocat mărunt şi boia de ardei iute. Fiecare pune cum îi place şi virşli ies mai roşii sau nu, in functie de boia.  Când sunt făcuţi aşa, o pastă, se pune un pic de apă rece numai cât să intre pe maşina de umplut.

Sălăşenii îi coc şi după aceea îi afumă. La afumat se pune numai lemn de fag şi acela tăiat mărunt. După aceea se ţin la fum o zi şi se pot mânca şi cruzi, ca şi cârnaţii de porc.