Dimensiune font

Teme

Stil Meniu

Cpanel
 AddThis Social Bookmark Button

Tradiția  Hunedorenilor

Festivalul Virslilor Ed. III 

Prima editie a Festivalului Virslilor  s-a desfasurat in iunie 2012 sub titlul  „Festivalului Virşlilor – medieval şi gastronomic la Castelul Corvinilor parte dintr-un proiect finantat prin Programul  Operational  Regional 2007-2013 Axa prioritara Dezvoltarea durabila si promovarea turismului Domeniul major de interventie Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare, in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica, si a reunit în cele trei zile de desfăşurare un simpozion, expoziţii tematice, ateliere de lucru unde au fost prezenţi meşteri populari, concursuri inedite şi spectacole susţinute de artişti şi formaţii renumite (din judetul Hunedoara si din tara). Simbolul central al festivalului a fost reprezentat de virşlii, ca element cu caracteristici unice, ce evidenţiază tradiţia gastronomică a zonei.

In perioada 07.06.2013-09.06.2013 s-a desfasurat  a II-a editie a Festivalului Virslilor, Centrul  European pentru Dezvoltare Rurala l-a organizat  în parteneriat cu agentia de turism Toc International, Asociatia Sportiva Clas, Primaria Deva, (Primaria Hunedoara) şi Centrul Cultural “Drăgan Muntean”.

Festivalul virslilor a ajuns la cea de a III a editie, care se va desfasura in perioada 6-9 iunie 2014.

Evenimentul  va uni  Castelul Corvinilor din Hunedoara cu centrul vechi al  oraşul Deva şi va aduce la un loc producători de virşli din cele două zone reprezentive ale judeţului: Sălaşu de Sus şi Brad, dar şi invitaţi speciali din alte  zone ale ţării. De asemenea, pe scena special amenajată în Piaţa Unirii vor fi  susţinute  spectacole  cu artişti şi trupe locale, dar şi invitaţi speciali.

Ca dovada a succesului ANT a considerat ca merita ca Festivalul Virslilor sa fie inclus in  Calendarul evenimentelor Gastronomice din Romania pe 2014.