Dimensiune font

Teme

Stil Meniu

Cpanel
 AddThis Social Bookmark Button

De la Castelul Corvinilor  spre... Un alt Castel.

 

          Reteta unei zile minunate:

          Se incepe prin a vizita Castelul Corvinolor din Hunedoara,  numit si Castelul Huniazilor care   si-a pastrat si astazi în picioare, dupa sapte secole, turnurile bine înfipte în istorie. Este unul dintre cele mai apreciate castele din Europa, iar culoarele îi sunt strabatute de mii de turisti anual.

           Legenda Fântânii , Legenda    Corbului, Legenda nişei secrete (delatoriului) de lângă Turnul Capistrano, Legenda trapei din Sala Cavalerilor,Legenda balustradei corpului capelei sau Legenda lui Török Ioan   sunt câteva dintre ecourile care se mai plimba si astazi pe coridoarele castelului, alaturi de muzica medievala. Capela, piesele de mobilier de stil eclectic din Camera Domnitelor, Sala Dietei  reprezinta câteva dintre numeroasele atractii ale castelului. Turnul Nou de Poarta, Turnul Tobosarilor sau Turnul Alb, legate între ele de corpuri “de protocol” ca Palatul Administrativ sau Aripa Matia, alcatuiesc împreuna povestea unei constructii în permanenta adaptata curentelor care s-au înlantuit de-a lungul celor 7 secole. 

          Castelul Corvinilor sau Huniazilor reprezinta cu siguranta una dintre cele mai importante bijuterii pe care istoria a lasat-o în lada de zestre a tarii noastre.

          Ati crede ca acestea sunt ingredientele retetei de astazi dar, sa nu uitam de condimente... pentru a continua ziua plecam de la Castelul Corvinilor spre  un alt Castel la cca 30 km de Hunedoara, unde va puteti caza inclusiv in camera domnitei. Acest Castel este situat într-un loc cu mult verde și aer curat, in mijlocul unei gradini in care salbaticul si design-ul se imbina armonios obtinand  locul perfect pentru relaxare in orice moment al zilei..  Iar pentru ca aceasat reteta sa fie una perfecta, incheiem prin a te invita la masa, masa din centrul gradinii, de unde se simte cel mai bine mirosul trandafirilor impletit cu mirosul bucatelor traditionale si nu numai.

Sfarsit,

Asteptam parerile voastre.