Dimensiune font

Teme

Stil Meniu

Cpanel

Warning: Creating default object from empty value in /home/troppobu/public_html/castelulcorvinilorhd.ro/components/com_k2/views/itemlist/view.html.php on line 99

Warning: Creating default object from empty value in /home/troppobu/public_html/castelulcorvinilorhd.ro/components/com_k2/models/item.php on line 494
Noutati Hunedorene

Noutati Hunedorene (13)

 AddThis Social Bookmark Button

 AddThis Social Bookmark Button

 

 AddThis Social Bookmark Button

Cum suna un Stradivarius intr-un Castel?

 

Stradivarius

 

Alexandru Tomescu

• Este omul care a creat o revoluție în muzica clasică românească. După ce a câștigat cele mai mari competiții muzicale ale lumii, de la Concursul „Paganini” sau „Marguerite Long-Jacques Thibaud”, la Concursul Internaţional „George Enescu”, Alexandru a decis să se reîntoarcă în România și să contureze divers peisajul manifestărilor artistice autohtone.

• Este artistul care în 2006 a avut curajul să înfiinţeze primul turneu de muzică clasică din România, susţinut exclusiv din fonduri private.

• Este muzicianul care a creat unul dintre cele mai cunoscute repere muzicale din România: Turneul Naţional Stradivarius, ajuns în 2013 la cea de-a șasea ediție.

• Este singurul artist clasic român care vinde CD-uri și DVD-uri în tiraje de peste 5.000 de exemplare.

• Câteva dintre apariţiile sale neconvenţionale pot fi urmărite pe Vimeo sau Youtube.

 

Eduard Kunz

•Inclus de prestigioasa publicaţie BBC Music Magazine întopul celor mai buni10pianişti de mâine.

•Astudiat la Școala Gnessin pentru copii supradotați din Moscova și mai apoi la celebrul Conservator Național de Muzică „P.I.Ceaikovski” de la Moscova. A obținut diploma de masterat cu distincție și medalie de aur pentru performanțele sale, la Royal Northern College of Music din Anglia.

•A obţinut nu mai puţin de 13 Premii I la importante competiții internaționale.

•Legătura sa specială cu România a început prin câştigarea Premiului I la Concursul Internaţional „GeorgeEnescu” ,în 2007.

•Concertează regulat cu orchestre valoroase ale Europei şi ale lumii :BBC Symphony Orchestra, Royal Liverpool Philharmonic, Orchestra Philharmonia, Orchestra Naţională Rusăetc.

 

Turneul Național Stradivarius –o evoluţie fantastică

Încă de la prima ediţie, Turneul Naţional Stradivarius a fost un imens succes, devenind unul dintre cele mai importante evenimente culturale din România.

•Impactul media a crescut de patru ori în şapte ani. Prima ediţie a avut doar cinci parteneri media, iar în 2013, 28 de ziare, posturi de radio, site-uri şi bloguri s-au alăturat evenimentului. Aceştia au fost partenerii oficiali ai turneului, dar informaţia a fost la fel de interesantă pentru alte medii care au preluat-o.

•După fiecare turneu, Alexandru Tomescu a înregistrat câte un nouCD. Dacă primul a fost vândut în 1.000de exemplare, în 2011 cifra a crescut la 5.000 de unități vândute în trei luni.

 

Turneul Național Stradivarius 2014 –In the mood for Prokofiev

LabazaTurneului Naţional Stradivarius 2014 se află o reţetă de succes:

•Doi artişti de renume internaţional : Alexandru Tomescu şi Eduard Kunz colaborează din 2013 , iar concertele şi recitalurile în care au evoluat împreună au avut ecouri extraordinare.

•Un program valoros şi totodată atractiv pentru publicul de pretutindeni : Integrala Sonatelor pentru vioară şi pian de Serghei Prokofiev, precum şi o serie de lucrări de acela şi compozitor pentru aceste două instrumente.

•Un itinerariu care cuprinde 12 oraşe din ţară.

•O cauză social impresionantă–proiectul Hope and Homes for Children România.

Toate acestea constituie un eveniment de anvergură, continuând tradiţia care a plasat Turneul Naţional Stradivarius în topul celor mai importante evenimente culturale ale stagiunii de muzică clasică.

Un nou proiect dedicat Fundației Hope and Homes for Children România

•Alexandru Tomescu este mereu preocupat de importanţa investiției și implicării sociale, de aceeaTurneul Naţional Stradivarius este dedicat în fiecare an unei cauze de responsabilizare socială.

•Muzicianul şi-a dedicat succesiv concertele nevăzătorilor, copiilor hipoacuzici, copiilor suferind de Sindrom Down, protejării naturii şi patrimoniului.

•În 2013 Alexandru Tomescu a strâns prin Turneul Naţional Stradivarius 13.500 de euro pentru copiii orfani sau vulnerabili, sprijiniţi de Fundaţia Hope and Homes for Children România.

•De peste 15 ani Fundaţia HHC România este dedicată închiderii instituţiilor de tip vechi şi relocării copiilor în asistenţă social sau în case de tip familial.

•Peste 20.000 de copii au beneficiat de programele speciale şi de politicile destinate să prevină abandonul şi să le ofere copiilor o viaţă mai bună.

Suntem privilegiati sa aflam raspunsul in data de 29.05.2014, ora 19:00 , la Castelul Corvinilor, Sala Dietei.

 

 AddThis Social Bookmark Button

Felicia FilipFelicia Filip a început studiile muzicale ca violonistă, ajungând să interpreteze Concertul pentru vioară de Max Bruch. A devenit studentă de canto la Academiei de muzică din București, unde a avut-o ca profesoară pe soprana Georgeta Stoleriu.

După absolvire s-a angajat ca solistă la Opera Națională Română. Cariera internațională a început-o în anul 1991. Prima apariție a avut-o la Basel, în Elveția, după care au urmat multe scene din lumea întreagă. Tânăra soprană a fost încoronată ca "Noua regină a Traviatei", rol pe care l-a cântat cu o muzicalitate ieșită din comun și cu puterea interpretativă a unei mari tragediene ("Tragediană superbă" a titrat "L'est Republicain" din Nancy, mai 1998). La Covent Garden, Wiener Staatsoper, Liceo di Barcelona, Hamburg, în Toulouse sau la Moscova publicul a răsplătit-o cu ovații îndelungate. A cântat cu mari dirijori ca Silvio Varviso, Anton Guadagno, Daniel Oren, Carlo Rizzi și în regii semnate de Otto Schenk, John Cox, Jean Claude Auvray, Axel Corti, Nicolas Joel, alături de parteneri precum Roberto Alagna, Francisco Farina, Marcello Giordani, Juan Pons sau Vincente Sardinero.

Felicia Filip a realizat o premieră în muzica românească, fiind prima soprană care s-a asociat cu o trupă rock, după modelul Montserrat Caballe - Freddie Mercury. Primul album de rock-simfonic din România, realizat împreună cu formația Iris a fost Athenaeum, urmat în 2007 de colaborarea pe care au avut-o în realizarea albumului Iris 30 de ani: Cei ce vor fi. Două dintre melodiile de mare succes au fost: "De vei pleca" și "Baby".
            Soprana rock a muzicii românești, Felicia Filip, va susține un concert extraordinar, în care va cânta zece dintre cele mai cunoscute piese rock românești, la Castelul Corvinilor, din Hunedoara.

 

http://www.youtube.com/watch?v=Yxzwyh14oyU

 

 

 

 

 AddThis Social Bookmark Button

1 Decembrie

 

Americanii pe 4 iulie fac barbeque si focuri de artificii, poarta palarii cu steagul National …dar …   in Romania e frig si adesea chiar zapada de ziua nationala, asa ca petrecem indoors (ca sa respectam linia) la Hunedoara.

Muzica populara, mancarea autentic traditionala, combinata cu spiritul local incalzita cu licorile tipice sunt un prilej sa reuneasca romanii in cuget si simtire si sa onoreze portul popular.

Hunedorenii, romanii calzi,  se vor reuni anul acesta din nou, iar petrecerea se va tine la Restaurantul Rustic cu incepere de la orele 18 si cel mai reusit costum popular se va premia. 

LA MULTI ANI ROMANIA!!!

 Viziteaza site-ul restaurantului RUSTIC

 

 AddThis Social Bookmark Button

ZUMBA

 

Cuvantul care descrie cel mai bine programul de aerobic Zumba este distractie. In Columbia, zumba inseamna ‘repede’. Dar ce este de fapt Zumba ?

Vrei sa slabesti, dar fara sa fii nevoita sa faci exercitii fizice istovitoare?

            Se poate, daca apelezi la Zumba, o noua tehnica de fitness ce imbina dansul latino cu muzica si exercitiile, astfel incat antrenamentele ti se vor parea mai mult distractive decat epuizante.
Si cu toate acestea, este la fel de eficient ca un program aerobic obisnuit.

            Zumba este un tip de fitness aparut relativ recent, la sfarsitul anilor '90, dar care a capatat amploare abia in ultimii ani. Acesta combina miscarile tipice dansurilor latino, precum salsa, samba, merengue cu exercitiile tipice de fitness si aerobic, toate acompaniate de muzica latino.


            Zumba a aparut oarecum accidental, in Columbia. Creatorul sau, instructorul de aerobic Beto Perez, a realizat intr-o zi ca a uitat sa aduca muzica pentru orele sale de aerobic.

            Perez a folosit muzica pe care o avea la dispozitie, si anume muzica salsa si merengue, pe care o asculta in mod obisnuit, inca din copilarie. Nevoit sa improvizeze pe o muzica atipica orelor de aerobic, antrenorul a conceput un program nou de miscari, combinand dansurile latino cu miscarile de fitness.
            Improvizatia sa a fost un succes, in curand fiind nevoit sa organizeze clase speciale de aerobic pe muzica latino.

            Dupa succesul pe care l-a avut in Columbia, Bento si-a lansat programul de fitness si in Statele Unite, iar in numai cativa ani, Zumba a cunoscut succesul international.

Pentru ca include o serie larga de miscari simple dar extrem de eficiente, Zumba lucreaza foarte multe grupe musculare, fiind ideala pentru tonifierea si sculptarea corpului. Pe de alta parte, pentru ca este o activitate cardio, ajuta la arderea rapida a grasimilor. Intr-o ora de Zumba poti arde pana la 1000 de calorii.

            Zumba include cateva dintre principiile de baza ale aerobicului si ale antrenamentelor de rezistenta, ce maximizeaza consumul de calorii, beneficiile cardiovasculare si tonifierea organismului. Miscarile lucreaza in mod special muschii picioarelor, ai abdomenului, ai bratelor, dar si cel mai important muschi al organismului - inima.

            Nu trebuie sa fii un expert in dansuri latino pentru a participa la antrenamentele zumba. Miscarile efectuate sunt simple si usor de urmarit chiar si de cei "antitalent" in ceea ce priveste dansul.

 

Tot ceea trebuie pentru reusita experientei este un instructor priceput si entuziast, o sala mare cu oglinzi, muzica si multa apa.

 

Hunedoara este un oras cu  un  numar mare de iubitori  de Zumba inca din 2010.

 

https://www.facebook.com/zumba.hunedoara?fref=ts

 

 AddThis Social Bookmark Button

Cetatea Colț

Dateazǎ de la începutul sec. al XIV-lea, când a fost ctitoritǎ de cneazul Cândea. Ulterior, Cândea a trecut la religia catolică și și-a schimbat numele în Kendeffy.

CetateaColț  se aflǎ pe teritoriul satului Suseni, Hunedoara, pe drumul județean DJ 686, la intrarea pe valea Râușorului și la 3 km distanțǎ de satul Râu de Mori.

 

Cetatea a fost ridicată pe un colț de stâncă, la intrarea în defileul Râușorului, în jurul unui turn pătrat, căruia i-au fost adăugate un zid de incintă, fortificat cu alte turnuri. Deși a fost ridicată în scopuri de apărare, ea nu a îndeplinit niciodată acest rol, cele trei fortificații fiind prea mici pentru a face față unor armate de mari dimensiuni, așa că, cel mai probabil, cetatea servea ca loc de refugiu în cazul unor conflicte între cnezi. Are plan neregulat, adaptat formei de relief, este prevăzută cu un donjon masiv și a fost cea mai puternică cnezială din Transilvania.

Cetatea Colț, ale cărei începuturi datează din anul 1359, s-a degradat prin prăbușirea în vale a unor curtine, iar în prezent mai păstreză doar resturile de ziduri, fiind practic o ruină.

 

IMAGINI - Cetatea Colt

 AddThis Social Bookmark Button

Castelul Kendeffy

 

Se  află în localitatea Sântămăria Orlea din județul Hunedoara. A fost construit de către familia Kendeffy în 1782, o familie de nobili foarte bogați la acea vreme, care aveau nevoie de o reședință în Țara Hațegului.

 Castelul Kendeffy

 Edificiul a fost naționalizat în 1946 de către comuniști, iar din anul 1982 castelul  Kendeffy a fost preluat de către administrația județeană Hunedoara și transformat în hotel.

Castelul este clasat pe lista monumentelor istorice din județul Hunedoara.

IMAGINI - Castelul Kendeffy

 

 AddThis Social Bookmark Button

De la Castelul Corvinilor la Gorunul lui Horea

 

O zi minunata  se incepe cu o vizita la Castelul Corvinilor, si se continua cu o minicalatorie  de o ora, pe o distanta de 59 km, pana la Gorunul lui Horea

 Este  un gorun  (stejar de deal) vechi de circa 400 de ani, cu circumferința de 9 metri, aflat în locul numit "Panteonul Moților" din satul Țebea (județul Hunedoara).

Gorunul lui Horea

Sub acest copac, în anul 1784, Horea i-a chemat la luptă pe moții adunați, îndemnându-i la răscoală. În apropierea gorunului (aflat în cimitirul satului), la circa 30 metri mai la nord, este îngropat Avram Iancu (decedat la 13 septembrie 1872).

Pentru a fi protejat de distrugerea prin uscare și putrefacție, în anul 1924 a fost legat cu cercuri de oțel și cimentat în interior. Pentru a permite dezvoltarea coroanei, trunchiul arborelui a fost retezat la înălțimea de 9 metri, de unde s-a dezvoltat o creangă laterală.

Coroana gorunului a fost doborâtă la puternica furtună care s-a abătut asupra regiunii în iulie 2005.

În decursul timpului, în semn de recunoștință pentru eroii moților și ai neamului românesc, au mai plantat goruni în Cimitirul Eroilor de la Țebea conducători ai națiunii cum ar fi Regele Ferdinand I și Regina Maria. În anul 1966, prezent la Țebea, Nicolae Ceaușescu a dorit să planteze și el un gorun la căpătâiul mormântului lui Avram Iancu, dar acesta nu a prins rădăcini. Ca să nu se afle acest lucru, lucrătorii silvici au plantat în mare secret un alt puiet, care a avut aceeași soartă și abia al treilea puiet s-a prins în pământ. Acest puiet a avut o soartă tragică, el fiind smuls din pământ, dus în fața fostului Consiliu Popular, tăiat și dat pe foc în decembrie 1989 de către localnicii revoltați din Brad, oraș situat la mai puțin de 10 kilometri de Țebea.

În septembrie 2005, președintele Traian Băsescu a plantat un puiet de gorun la aproximativ 5 metri de sarcofagul de ciment care proteja vechiul gorun al lui Horea și la 15 metri de locul în care este înmormântat Avram Iancu.

IMAGINI - Gorunul lui Horea

 AddThis Social Bookmark Button

De la Castelul Corvinilor la Barajul Gura Apelor

 Barajul Gura Apelor

Este inceputul toamnei, perfect pentru o vizita la Castelul Corvinilor dupa care o minicalatorie de o ora si 20 de minute, pe o distanta de 74 km, pana la Barajul Gura Apelor.

Construit  în munte, pe Râul Mare, la aproximativ 40 de km de Hațeg, este cel mai mare baraj de anrocamente din Europa.

Construcția barajului  Gura Apelor a început în 1975. Dimensiunile lui sunt impresionante: 168 m înălțime, 225 milioane de metri cubi de apă în lacul de acumulare, dimensiunile întregului baraj le întrec de trei ori pe cele ale piramidei lui Keops.

Pe cursul râului Mare a fost construită o salbă de 10 hidrocentrale.

 Amenajarea hidroenergetică Râul Mare-Retezat are ca rol atât producerea de energie electrică, cât și regularizarea cursului râului și atenuarea undelor de viitură.

Ultima verigă, a barajului Gura Apelor,  finalizată este formată din lacul de acumulare, barajul și hidrocentrala de la Sântămăria-Orlea. Lacul de acumulare de la Orlea asigură alimentarea cu apă a aproape jumătate din județul Hunedoara, a orașelor Hațeg, Călan, Simeria, Deva.

IMAGINI - Barajul Gura Apelor

 AddThis Social Bookmark Button

Sport, relaxare, natură, cultură….

…. Avem ce face la Hunedoara.

Ȋncepem, seria de articole din ciclul Vizită īn HD - prin care vrem să vă arătăm cum se poate petrece o vacantă, fie ea lungă sau scurtă la Hunedoara, cu o pensiune din Retezat.

De ce? Pentru că erau 38 de grade, zi perfectă să vizitaţi un Castel   răcoros īncărcat de istorie, şi apoi de la Castelul Corvinilor, după un drum de 30 de minute printr-un peisaj īncântător 

 

…să te bucuri de mirosul pădurii.

Pensiunea Retezat  are tot ce-i trebuie călătorului sătul de zgomotul oraşului, stres, agitaţie.

Spaţiile de cazare sunt confortabile, restaurantul atragător şi bucătarul priceput, piscina generoasa cu toate facilităţile, elestee cu pastrăvi, biciclete pentru bikeri, legăne pentru copii, ciripit de pasărele, şi un râu repede şi rece care să iţi ducă departe gândurile ……