Dimensiune font

Teme

Stil Meniu

Cpanel
 AddThis Social Bookmark Button

1 Decembrie  ȋn straie de sǎrbǎtoare

 

 

 

Ziua Națională a României este motiv de mândrie pentru români indiferent de zona din care provin. Hunedorenii au demonstrat cǎ  păstrează în suflet o valoare sfântă: patriotismul. 

Peste 100 de hunedoareni și-au luat cele mai frumoase straie și au sǎrbǎtorit Ziua Națională a României la restaurantul Rustic din Hunedoara.

Dacǎ ar fi fost un concurs ȋn care sǎ fie premiat cel mai frumos costum ar fi trebuit ca fiecare sǎ primeascǎ locul I.

Fiecare hunedoarean s-a bucurat de gustul și savoarea mȃncǎrii tradiţionale, iar vinul și palinca au ȋncǎlzit atmosfera.

Invitaţi au fost interpreţii Mariana Suciu și Toma Bogdan care au deschis seara cu “ La mulţi ani”. Petrecerea a continuat cu celebre cȃntece populare  din zona pǎdurenilor, iar hunedorenii au jucat de “și-au rupt pingelele”.

“Noi suntem romȃni, noi suntem romȃni/Noi suntem aici ȋn veci stǎpȃni” au fost versurile pe care o sutǎ de hunedoreni le-au cȃntat din tot sufletul ȋmpreunǎ cu doamna Mariana Suciu.

De 1 Decembrie, Ziua Națională cântecele patriotice, au rǎsunat de la restaurantul Rustic pȃnǎ la Castelul Corvinilor, cantate ȋn cor de meseni  acompaniind puternic, chiar fǎrǎ microfoane, interpreţii spre ȋncȃntarea tuturor.

S-au bucurat deopotrivǎ moldoveni, ardereni  și olteni, iar jocul a ţinut pȃnǎ dimineaţa.

A fost un 1 decembrie pe cinste.

La Mulţi Ani Romȃnia!!!