Dimensiune font

Teme

Stil Meniu

Cpanel
 AddThis Social Bookmark Button

Gala Cercetasilor

 

 

Am scris într-o postare duminică: “azi suntem şi noi cercetaşi”. 

M-au lăudat un pic, recunosc! Nu sunt, din păcate. Sunt însă mândră mămică de cercetaş şi am fost şi noi, părinţii, preţ de o zi, cercetaşi când am fost invitaţi la Gala Aniversară din 11 decembrie de la Castelul Corvinilor. 

Acest moment şi-a propus să ne arate cele mai importante proiecte realizate în ultimii 20 de ani de organizaţie, vizionare filme cu activitatea cercetaşilor şi să bucure inimile spectatorilor cu cântece la chitară. 

În cadrul proiectului “Cercetaşii României Centrul Local Hunedoara  -  aniversarea a 20 de ani de voluntariat”  finanţat de Primăria Hunedoara pe baza legii 350, pe lângă momentul amintit am avut ocazia să ne bucurăm de o expoziţie de fotografie cu specific cercetăşesc ce rămâne deschisă oficial până în 14 Decembrie, şi datorită succesului repurtat, până la sfârşitul anului.

 

 

 

Fotografiile, materialul prezentat, expoziţia în tot ansamblul ei merită toate laudele pentru că în fond este realitate pe hârtie, adică pentru că reuşeste să imortalizeze cu privire din trecut şi până azi, ceea ce azi vezi pe viu când priveşti cercetaşul hunedorean: deschidere, prietenie, disponibilitate, dăruire, devoţiune, solidaritate.   

A vorbit câteva minute o tânără “veche” cercetaşă, venită de la şcoli înalte special pentru moment, căci “deşi departe e mereu aproape de cercetaşi”. Nu era greu să înţelegi că vorbeşte un om inteligent, chiar dacă nu-l cunoşti, dar nu contează atât de mult ce a spus, cât cum a spus, cum se vedea că fiecare vorbă  vine din suflet. 

Nu ştiu dacă Cercetaşii României vor “crea o lume mai bună” cum îşi propun, dar ştiu că modelează caractere, că îi ajută pe copii să crească în spiritul prieteniei şi al solidarităţii. 

Dacă vor reuşi să păstreze mereu strălucirea aceea din ochi pe care o au astăzi, şi o arătau glorios tuturor vizitatorilor Galei, sunt nişte învingători.

 

 

 

Salutările noastre domnului Laurian Gherman şi cercetaşilor hunedoreni, o caldă îmbrăţisare Frunzuliţelor alpine.